Cambrils & Omgeving

Cambrils

 

Cambrils is een gezellig en authentiek vissersdorp dat op circa 15 minuten loopafstand langs de zee is te bereiken. Het dorp beschikt over een mooie jachthaven en staat bekend om zijn vele gastronomische mogelijkheden. Van tapasbars tot luxe restaurants, overal kunt u terecht voor de overheerlijke Spaanse keuken. Bovendien is het centrum met zijn vele winkeltjes en marktkraampjes autovrij. De geheel nieuw aangelegde boulevard maakt het mogelijk om een kilometerslange fietstocht te maken langs de schitterende Mediteranée.

Tarragona

 

Tarragona is een boeiende stad, 15 kilometer ten noorden van Cambrils en heeft een lang verleden dat terug gaat tot aan de Romeinen. Dankzij dit feit is in het jaar 2000 deze bijzondere stad door de UNESCO toegevoegd aan de werelderfgoed lijst van steden. De bewoners van de stad gaan aangenaam relaxed door het leven en als het even kan komen zij graag samen in één van de vele tapasbars. Aan het einde van de lange Rambla ligt het Balkon van de Middellandse zee met een fantastisch uitzicht over de zee met rechts de haven en links het Amfitheater. Naast dit indrukwekkende theater zijn er ook nog het Forum en Circus te bekijken die uit de Romeinse tijd stammen. Ook de middeleeuwen hebben een duidelijke stempel gedrukt op deze stad en onder andere de stadsmuur en de Kathedraal met klooster zijn daar goede voorbeelden.

Reus - Gaudi's geboortestad

 

Op circa 15 kilometer landinwaarts van Cambrils treft u de authentieke en zeer gezellige provinciestad Reús. De stad is met zijn pleinen en negentiende-eeuwse architectuur zeker een bezoekje waard. Ook al is het maar omdat het vlakbij Reus gelegen dorpje Riudoms de geboorteplaats van de grote Antoni Gaudi is. De stad heeft een aantal interessante musea en leent zich uitstekend voor een middag winkelen.

Port Aventura

 

"Universal Studios Port Aventura" is gelegen op circa 10 kilometer afstand van Cambrils en kan absoluut worden gezien als één van de mooiste pretparken van Europa. Port Aventura is opgedeeld in vier regio’s: Mexico, Far West, China & Polynesia. Elke regio heeft zijn eigen thema en is ook geheel op die manier ingericht. In de zomer is een bezoek in de avond zeker een aanrader; zodat u de grootste drukte en warmte kunt vermijden.

klik hier

 

Op circa 100 kilometer afstand treft u de fascinerende metropool en de hoofdstad van Catalonië: Barcelona. De stad is hét Mekka voor alle toparchitecten in de wereld, die hun inspiratie opdoen aan de hand van Barcelona´s bekendste Art Nouveau kunstenaar Antoni Gaudi, wiens unieke stijl nog steeds in een aantal belangrijke gebouwen in de stad ontdekt kan worden. De stad beschikt tevens over fantastische stranden, vele musea, winkels en uitmuntende restaurants. Uiteraard kan een bezoek aan het stadion van een van de beste voetbalclubs ter wereld niet ontbreken. Indien u de trein pakt vanaf het station in Cambrils stapt u na iets meer dan een uur uit in het hartje van Barça! Tickets met korting voor diverse top- attracties, kunt u kopen bij Ticketbar. U kunt dan de vaak lange wachtrijen vermijden.

Park Sama (Gaudi)

 

Deze botanische tuin, landinwaarts gelegen op slechts 5 autominuten van Pueblo Eldorado Playa, is in 1882 aangelegd door de wereldvermaarde Spaanse architekt Gaudi, op verzoek van Markies de Sama, uit dankbaarheid jegens de mensen uit de omgeving, die hem geholpen hebben, en ter ere van zijn familie, die fortuin gemaakt had op Cuba. De planten en bomen zijn grotendeels afkomstig van dit eiland. Tevens zijn er enkele vreemde gebouwen te bewonderen in premodernisme stijl gebouwd. Het bijwonen van een avondconcert in de zomer is een zeer bijzondere belevenis!

Bonmont Golfcourse

 

De Bonmont Golfcourse, op 15 minuten afstand en aangesloten bij Pueblo Eldorado Playa, is niet zomaar een golfbaan. Het is een 18-holes Championship Course, welke is ontworpen en aangelegd door golfbaanarchitect Robert Trent-Jones jr. De golfbaan is over 75 hectare zo opgezet dat met vele natuurlijke en kunstmatige hindernissen zoals ravijnen, meertjes, beekjes en boompartijen elke hole een avontuur wordt, of u nu beginner of lage handicapper bent. Het prachtige uitzicht over de Middelandse Zee maakt deze golfclub zeer uniek.

En nog veel meer...

 

 • Natuurpark Ebro Delta
 • Klooster van Montserrat
 • Diverse Wijn- en Cava proeverijen
 • Olijfolie-proeverijen
 • Valencia
 • Tortosa
 • Waterparadijs Costa Caribe
 • Karting
 • Aquapolis water-attracties
 • Grotten van Benifallet
 • Cisterciënzerroute (Poblet-Stes.Creus-Vallbona)
 • Etc., etc.

 

De Omgeving

 

Het Park is gelegen aan de Costa Daurada, oftewel ''de Goudkust'. De kuststreek bestrijkt de gehele provincie Tarragona tot aan de delta van de rivier de Ebro. Deze regio heeft veel te bieden aan bijzondere cultuur en natuur en is dus niet alleen interessant voor strandliefhebbers.

Copyright © 2015 Eldorado-Gestión

All Rights Reserved